Dem bag UniKin kaniner er Nicky L. Bergh og Tanja S. Pedersen, vi er henholdsvis 32 og 25 år. Til daglig arbejder Nicky som Lokomotivfører og Tanja er i gang med at uddanne sig til Social- og sundhedsassistent. Vi har i 2020 købt hus i Slemminge lidt uden for Sakskøbing på Lolland. Her bor vi sammen med vores 2 hunde, Sivas som er en Cane Corso Italiano og Rema, som er en Old English Bulldog. Derudover har vi 2 katte, Mella og Maze. 

Nicky er i 2020 blevet formand for Storstrøms kaninavlerforening som også er den lokal forening vi begge er medlem af. Tanja er kaninhopdommer, og hjælper gerne til med at dømme rundt i Danmark. 
Den første kanin i Tanjas liv, fik hun 5 års fødselsdagsgave, det var en sort hunkanin der hed Ninu, allerede den gang startede det med at navnet skulle være lidt anderledes, så i stedet for standard navnet "Ninus", blev hun altså en Ninu. Hende have vi i ca. 4 år, hun nåede at få 3 kuld unger, og så var stilen ligesom lagt for kaninavl i Tanjas liv. 


Hvad er UniKin?

UniKin blev navnet på vores opdræt tilbage i 2011, der skulle det egentlig have bestået af løvehoveder, i forskellige farver. Og navnet blev altså dannet ud fra de 2 kaniner, som skulle have været grundlaget for avlen. 

Uniqua Fiesta & Kinder. - Altså "Uni" for Uniqua Fiesta og "Kin" for Kinder, Dette er også grunden til at K'et er med stort og det ikke bare er ud i et. 


Hvordan bor kaninerne?

I skrivende stund, bor kaninerne i garagen. her bor de i indendørsburer i reolsystem. 
Burene måler mellem 100-120 cm. Dette skal dog laves om, og på sigt vil du komme til at sidde i bure der måler 120x60 alle sammen, også i reolsystem. 


De gamle og ikke længere aktive kaniner, kommer til at bo i løbegårdsbure, der måler 140x180 cm. med et hus i som kan lukkes på 60x90 cm. til når jeg bliver for pylret ifht. vind og vejr. Da vi bor meget åbent, med langt til naboer og marker omkring os, er der ikke meget læ til dem, derfor er det vigtigt for mig at have muligheden for at lukke dem ind i et hus, hvor der er læ.